Foto carnet ovalada.png

Sobre mi

El meu nom és Esther Menéndez, tot i que moltes persones em coneixen com Dhara

LLicenciada en Psicologia, amb 30 anys d'exercici professional. Ajudo a les persones atrapades per l'estrès, el desànim i la frustració a arribar a l'estat d'equilibri interior i benestar emocional necessari per afrontar de manera saludable els reptes de la vida. Les acompanyo en un fascinant viatge de descobriment i exploració de la saviesa i la fortalesa interna de que tots disposem.

Ara t'ofereixo a tu els coneixements i les tècniques que han ajudat a centenars de persones a assolir una vida plena. Pots demanar visita individual o participar en algun dels grups que estan en funcionament a Vilassar de Mar.

Formació

Vaig néixer a Barcelona i des de molt jove vaig sentir la necessitat d'aprofundir en el meu interior i trobar sentit a la vida. Això em va portar a estudiar Psicologia a la Universitat de Barcelona, on em vaig llicenciar l'any 1989.

Em va fascinar la possibilitat d'acompanyar altres persones en l'exploració del seu interior; ajudar-les a conèixer el seu potencial i a reconciliar-se amb les seves parts més fosques. Per aquest motiu, just després de llicenciar-me, vaig fer els Cursos de psicologia i psicopatologia clínica de base psicoanalítica per a postgraduats a la Fundació Vidal i Barraquer (1993), on durant 3 anys vaig anar descobrint moltes coses sobre el funcionament del psiquisme, les emocions, el comportament i les relacions. Aquesta formació també em va donar la possibilitat d'iniciar-me en la psicoteràpia.

Des d'aleshores han passat més de 25 anys, dedicats a ajudar a les persones a sanar les seves ferides, a dissoldre els seus condicionaments limitadors i a descobrir els recursos interns dels quals no eren conscients... en fi, a trencar les seves barreres i a viure plenament, gaudint de ser qui són.

En aquests anys m'he anat formant i enriquint, amb disciplines i enfocaments molt diversos. Els clàssics en psicologia: psicodinàmic, cognitiu-conductual i humanista; i també altres que m'han semblat interessants per les seves aportacions: bioenergètica, intel·ligència emocional, gestalt, psicologia transpersonal, etc. Com a professional, em sento responsable de trobar les eines que encaixen millor amb cada persona, més que intentar que les persones que consulten encaixin en uns esquemes teòrics concrets.

Considero fonamental abordar la situació de cada persona de forma integral. El que afecta en l'àmbit emocional o mental està afectant també al funcionament de l'organisme, l'autoconcepte, l'actitud davant la vida, la manera com actuem i com ens relacionem, la manera com afrontem les dificultats i la capacitat de gaudir la vida.

Per a mi va ser essencial iniciar-me en la pràctica de la meditació. Experimentar que tot el que realment necessitem ja ho tenim a l'interior. Durant anys vaig practicar diferents formats i tècniques de meditació. Totes em van semblar molt valuoses i em van aportar grans beneficis en l'àmbit personal i també en el professional; però quan vaig descobrir les Meditacions Actives em vaig adonar que allò era el que havia estat buscant, per la seva simplicitat, profunditat i efectivitat.


Em vaig formar com Instructora Avançada de Meditacions Actives Internacionals (2017) a l'Institut BioPerson International, formació avalada per la IMU (International Multiversity), gaudint intensament durant 2 anys de la pràctica de les tècniques que estava aprenent. Tot seguit vaig passar a formar part de l'equip de formadors de BioPerson.

Recentment he finalitzat la formació com a Facilitadora de Meditacions Actives Relacionals (2019) a l'Institut BioPerson International. Les relacions són l'assignatura pendent de la major part de persones i aquestes meditacions ofereixen un camp de proves segur i a la vegada divertit, on conèixer-se, reconèixer-se en els altres i experimentar amb els aspectes propis menys reconeguts.

 

Si t'interessen els detalls de la meva formació acadèmica, aquí trobaràs més informació

foto diploma facilitadora MAR.PNG

Experiència professional

1992-1996 Psicòloga infantojuvenil - Centre de Psiquiatria i Psicologia del nen i de l'adolescent de la Creu Roja (Barcelona)


1996-2000 Psicòloga infantojuvenil i d'adults - Associació Parlament per a la Salut Mental (Barcelona)


2003-2005 Psicogeriatra en residències de la gent gran: Residència Reig, de La Garriga. Residències Palau S.L., de Les Franqueses del Vallès i Barcelona


2005-2009 Psicòloga escolar - Àrea d'Educació de l'Ajuntament de Lliçà d'Amunt


2006-2017 Psicòloga especialitzada en gènere i violència - PADI (Punt d'Assessorament a les Dones per a la Igualtat d'Oportunitats) de l'àrea d'Acció Social de l'Ajuntament de Lliçà d'Amunt
Tasques desenvolupades:

  • Atenció psicològica a les donesPsicodiagnòstic, intervenció psicològica i interdisciplinària en casos de violència masclista, teràpia de suport en situacions de canvi i crisi, acompanyament en conflictes de parella, atenció en processos de separació i divorci, dinàmiques de millora de l'autoestima, comunicació, relacions socials, etc.

  • Creixement personal: Creació de materials i dinamització de grups psicoeducatius, terapèutics i preventius, amb l'objectiu d'afavorir l'autorealització personal de les dones. Temàtiques: autoestima, autoconeixement, habilitats relacionals, gestió emocional, dolor crònic, afrontament de la depressió i l'ansietat, relaxació, meditació, etc.

  • Igualtat i violència: Implementació del Pla d'Igualtat Dona-Home de l'Ajuntament de Lliçà d'Amunt, coordinant les diferents àrees d'intervenció, els agents socials i els organismes implicats en el seu desenvolupament. Disseny i gestió de programes de sensibilització i prevenció en temes d'igualtat i violència, adreçats a la ciutadania.

 

Des de 2001 Consulta psicològica privada, on ofereixo serveis de psicologia i creixement personal individuals i de grup, dirigits a adults.

totxamor.png