MEDITACIÓ I RELAXACIÓ

Meditació_2.PNG

Vius sempre estressada i sense energia?

 

Necessites tenir-ho tot sota control?

El teu cos està tens i contracturat?

Pots trobar al teu interior un refugi de calma i serenor

Submergeix-te en les profunditats del teu cor i gaudeix del silenci

Suami Sivananda

Vivim en un temps en el que tot va molt de pressa. Ens trobem atabalats per la feina, les obligacions, els compromisos i inclús per allò que fem per plaer, i que acaba convertint-se en una càrrega afegida. Les exigències que ens planteja l'estil de vida en la nostra societat ens porten a descuidar les necessitats de cura i descans del nostre organisme. Els dies es converteixen en una esgotadora cursa d'obstacles; anem acumulant tensions al nostre cos i sovint ens sentim superats per les circumstàncies. La ment funciona de forma accelerada i dóna la sensació de que va per lliure, perquè podem trobar-nos amb pensaments absurds, que ens generen malestar i que no som capaços d'aturar. Volem arribar a tot, tenir-ho sota control, i ens exigim esforços que estan per sobre de la nostra resistència.

Necessitem aturar-nos per recuperar forces i valorar el nostre grau de satisfacció amb la direcció que estem donant a la nostra vida: adonar-nos de si el que fem ens acosta a allò que volem per nosaltres o si anem a la deriva. Necessitem una pausa per deixar d'enfocar-nos en l'exterior i activar la mirada interior

El primer pas és portar l'atenció al cos, per captar el que necessita. El nostre organisme està dissenyat per donar senyals d'alerta quan es produeix alguna circumstància que el perjudica. És una màquina de precisió que ens informa de tot el que li cal per funcionar de forma òptima. Donar-nos un temps per sentir-lo, escoltar-lo i tenir-lo en consideració ens ajudarà a mantenir-lo sa i vital. 

 

A més de descans, d'exercici físic i d'una alimentació sana, per funcionar de forma equilibrada, el cos necessita oxigenar-se i relaxar-se. Hi ha una gran varietat de tècniques de respiració i relaxació que ens permeten afluixar les tensions musculars, frenar l'activitat mental excessiva, i ens proporcionen benestar emocional. Són eines bàsiques per afrontar els reptes de la vida, i que totes les persones poden aprendre amb facilitat i de forma lúdica.

Un cos relaxat està preparat per conduir-nos més enllà, per aprofundir en el nostre interior, per trobar dins nostre l'ull de l'huracà: un centre interior de calma enmig de l'agitació de la ment, amb les seves inacabables cadenes de pensaments, els records tenyits d'emocions doloroses i les llistes de temes pendents. Podem arribar a aquest nucli de pau i silenci per mitjà de la meditació.

 

Contràriament al que ens han dit en moltes ocasions, meditar no consisteix en seure i deixar la ment en blanc. Amb la meditació aprenem a desidentificar-nos de l'activitat mental, convertint-nos en observadors de tot el que està succeint en el moment present, tant al nostre interior (les sensacions del nostre cos, la manera com respira, l'estat emocional, els continguts mentals que apareixen) com a l'exterior (els sons, el moviment de l'aire, la temperatura). I ho fem sense jutjar el que està succeint i sense fer res per modificar l'experiència.

Amb la meditació desenvolupem l'autoconsciència. Portem l'atenció als nostres processos mentals i observem els pensaments que van i venen; ens adonem de les fluctuacions del nostre estat emocional i podem entendre el veritable origen de les nostres reaccions. Aquestes comprensions ens permeten viure d'una forma més serena i equilibrada.

 

La meditació ens ajuda a mantenir l'atenció focalitzada en la nostra activitat diària, sense perdre'ns en drames i divagacions. A més, ens posa en contacte amb la part més sàvia i intuïtiva de nosaltres mateixos. Descobriràs que amb la meditació aconsegueixes afrontar les inquietuds, les dificultats i els conflictes de la vida amb una actitud centrada i positiva.

Hi ha diferents mètodes per arribar a aquest refugi interior, que et proporcionarà molt més que uns minuts de pau, mentre els practiques. Nombrosos estudis científics han demostrat que la pràctica de la meditació ens ofereix un ampli ventall de beneficis a nivell físic, psíquic, i en el nostre desenvolupament personal.

woman_estrès.jpg

Medita, contempla els murs; observa les teves idees, els teus hàbits, les teves afeccions i les teves pors, sense emetre judici ni condemna de cap mena. Limitat't a mirar-los i es vindran abaix. 

Anthony de Mello

Necessites més informació?

Eficàcia de la meditació com a mètode de salut i desenvolupament per a les dones

Tesina portada.png

Beneficis de la meditació

yoga-309782_1280.png

Grups de Relaxació i Meditació

consulteu horaris

cartell_grups_relaxació_i_meditació.png
 •  Millora la resposta a l'estrès

 • Augmenta les habilitats de regulació emocional

 • Disminueix la divagació mental

 • Afavoreix l'atenció, la concentració i la memòria

 • Redueix la depressió i l'ansietat

 • Millora el control dels impulsos

 • És efectiva en el tractament del dolor crònic

 • Ajuda a prevenir malalties cardiovasculars

 • Incrementen l'autoconsciència

 • Redueix el sentiment de soledat

 • Retarda l'envelliment cerebral