CREIXEMENT PERSONAL

writing-923882_1920.jpg

Desitges sortir de la zona de confort?

 

Vols descobrir i desenvolupar

el teu potencial?

T'agradaria saber gestionar millor

les teves emocions?

Embarca't en un enriquidor viatge interior cap a la plenitud

Existeix almenys un racó de l'univers que amb tota seguretat pots millorar, i ets tu mateix

Aldous Huxley

En el nostre transitar per la vida es presentaran situacions que ens seran desconegudes, que ens poden oferir grans oportunitats per a l'èxit o ens poden semblar obstacles insalvables, si no estem oberts al canvi i a la incertesa. També ens haurem d'enfrontar de nou a aquelles circumstàncies en les que habitualment ens quedem encallats, sentint que no tenim les eines necessàries per superar-les. Els antics patrons de resposta ja no són útils per als nous reptes. Cal deixar enrere el que no ens serveix, fer inventari dels recursos que tenim per seguir endavant i dels que sentim que encara ens falten.

Totes les persones hem desenvolupat valuoses capacitats, habilitats i qualitats humanes, de les quals en moltes ocasions no en som prou conscients. També tenim punts febles, com poden ser dificultats per establir relacions profundes, formes de comunicació ineficients, tendència a la procrastinació (a ajornar allò que volem o necessitem fer), un enfocament pessimista de la vida, una manera de gestionar les emocions poc saludable, dificultats per controlar els impulsos o a l'inrevés, un autocontrol excessiu. Aquestes són les nostres àrees de millora. S'anomenen així perquè es troben poc desenvolupades. Els éssers humans, com tot el que està viu, ens trobem en un procés continu de canvi i evolució. Si adoptem una actitud oberta, motivada i compromesa, podrem donar la benvinguda a aquests canvis i enriquir-nos amb les noves possibilitats que ens ofereixen. 

 

La Psicologia ens posa a l'abast un gran nombre de coneixements, eines i estratègies que ens ajudaran a descobrir i desplegar el nostre potencial. Des d'Abraham Maslow com a pioner, que a mitjans del segle passat ja es va adonar que el principal interès de les persones és trobar felicitat i satisfacció en les seves vides, fins els enfocaments més actuals de la Psicologia Positiva, que fa èmfasi en potenciar les fortaleses personals; passant per plantejaments com la Intel·ligència Emocional, que ens ensenya a manejar les emocions i a relacionar-nos de forma assertiva, el Counselling, que guia a les persones a través de la reflexió profunda per trobar les respostes en el seu interior, i moltes altres aportacions, que ens faciliten arribar a aquell estat de ple benestar físic, mental i social, que és la base de la salut, segons va definir l'OMS (Organització Mundial de la Salut) ja al 1948.

El punt del que hem de partir és l'autoconeixement: Prendre consciència d'on ens trobem en el present i comprendre tot el que ens ha condicionat, per tal de descobrir aquelles parts menys desenvolupades que necessiten més atenció. El creixement personal ens porta a descobrir el nostre potencial humà, les nostres fortaleses; ens connecta amb el nostre poder interior i amb l'autosuficiència; ens ajuda a compartir des de la confiança i l'empatia; ens aporta la motivació necessària per manifestar els nostres projectes i ens permet obrir-nos a l'alegria i al goig de viure.

Tots desitgem trobar la felicitat, però sovint la busquem al lloc equivocat: a l'exterior, en les possessions materials, en la posició social, en les relacions, en la professió. La veritable felicitat és una actitud interna, que apareix quan estem compromesos amb nosaltres mateixos, en un camí d'evolució, de cerca, de superació. Aquest camí és el que dona significat a la vida i l'omple de plenitud.

Tetes retallada.png

Dintre de vint anys estaràs més desil·lusionat per les coses que no vas fer que per les que vas fer. Deixa anar les amarres. Navega lluny de port segur. Atrapa els vents favorables en les teves veles. Explora. Somia. Descobreix.

Mark Twain

Necessites més informació?

Tens un centre, una associació, una empresa o t'interessa contractar algun taller per a una institució? 

clica la imatge

Vols saber quines activitats grupals pots fer a Vilassar de Mar?

más información
Portada Eines de Desenvolupament Persona

P.C.M.

Els tallers grupals m'han aportat creixement personal, millor coneixement de les emocions, com gestionar-les. M'hi he sentit molt bé i m'han ajudat a poder viure millor i més feliç.

Mari Ángeles

Vaig conèixer a Esther Menéndez en un dels moments més complicats de la meva vida. Estava travessant per canvis tan importants com l'àmbit de la salut i el laboral. I això feia que es remoguessin moltes emocions dintre de mi.

Assistir a les seves teràpies, tant grupals com individuals em va enfortir molt emocionalment, i com a gran professional que és, em va facilitar una sèrie d'eines per afrontar el dia a dia, i així poder adaptar-me millor a la meva nova situació.

Avui, vist des de la distància, estic immensament agraïda d'haver-la conegut, i vull donar-li les gràcies per la seva gran sensibilitat en moments tan delicats. Moments que he après que era necessari passar per poder avançar en el meu creixement personal.

Araceli

Els tallers em van servir per conèixer-me millor a mi mateixa i als altres. I vaig adquirir uns coneixements molt útils per poder afrontar les situacions difícils de la vida.