ATENCIÓ PSICOLÒGICA

FotoJet.jpg

Et costa sentir-te a gust amb tu mateixa?

Et sents bloquejada, incapaç de fer

allò que tant desitges?

Les teves relacions t'aporten

més patiment que alegria?

Necessites sanar les ferides emocionals del passat

que limiten la teva

llibertat d'acció i expressió

No permetis que les teves ferides et transformin en algú que no ets

Paulo Coelho

En el nostre caminar per la vida, totes les persones hem passat per diferents situacions en les que ens hem sentit injustament tractades, abandonades, rebutjades, traïdes o humiliades; hem hagut d'afrontar problemes i conflictes; hem passat per situacions noves  i moments de crisi, sense que ningú ens hagués ensenyat com fer-ho; i ho hem fet de la millor manera que hem estat capaços.

 

Aquestes experiències doloroses que en moltes ocasions acumulem des de la infància, han deixat en nosaltres unes ferides internes que condicionen el concepte que tenim de nosaltres, el nostre comportament i la forma com ens relacionem amb els altres en el present. Ens provoquen un seguit d'emocions que ens deixen ancorats en el patiment, i seguim endavant arrossegant una gran càrrega de pensaments distorsionats, creences irracionals, judicis i prejudicis que ens impedeixen ser feliços, i fins i tot afecten el nostre estat de salut.

 

Hem creat uns patrons repetitius de reacció que s'activen de forma automàtica i que semblen estar fora del nostre control. Podem tenir por de que ens abandonin, podem tenir un sentiment general de desconfiança o creure que no serem acceptades, sense que hi hagi cap raó objectiva.

Moltes vegades no som conscients de les ferides emocionals que han causat aquests patrons. Alguns aprenen a enterrar-les en un lloc molt profund, desconnectant-se de la sensibilitat i l'alegria de viure. Altres consideren que el que no funciona està a l'exterior: la família, l'entorn laboral o la situació política, i creuen que front això no tenen cap poder, només poden resignar-se. Hi ha que pensen que només deixen petjada les experiències molt traumàtiques, i que el que han viscut ja ha passat i no els afecta. Siguin quins siguin els mecanismes que utilitzem per evitar mirar a la cara aquestes ferides, podem tenir una inexplicable sensació de neguit, d'insatisfacció amb la vida, de no trobar-nos a gust en la nostra pell, de sentir-nos limitats interiorment, que ens indiquen que alguna cosa no va del tot bé.

Reconèixer aquestes ferides i aprofundir en el seu impacte ens permetrà integrar els diferents aspectes de la nostra personalitat, estar en contacte amb els nostres sentiments més profunds, guanyar autoestima i enfrontar els temors. Podrem deixar anar els remordiments, la rancúnia, la dependència i altres càrregues internes que ens condicionen. 

 

No és possible canviar el passat, però sí podem resituar-lo en el nostre interior i sentir-lo des d'una  perspectiva que ens ajudi a recuperar el nostre poder personal i a transformar la nostra vida.

cor al melic.png

Quan els conflictes més intensos se superen, deixen una sensació de seguretat i tranquil·litat que no es pertorba fàcilment

                                                                   Carl Jung

Vols saber com funciona la psicoteràpia? 

más información

Vols saber com et puc ajudar?

Sonia Pérez

Vaig conèixer a Esther en un moment molt complicat en la meva vida; em sentia molt perduda, vivia amb molta por i ansietat.

Ella em va ajudar en les seves consultes i també a través dels seus tallers, a veure i entendre que jo tenia el poder de canviar moltes de les coses que m'estaven succeint.

També he guanyat moltíssima confiança en mi mateixa, i gràcies a això he canviat la meva professió i segueixo formant-me en el que m'agrada.

Esther és una gran professional i si hagués de definir amb poques paraules la meva experiència amb ella diria: HE APRÉS A CREURE EN MI!!!

Agraeixo enormement haver-la trobat en el meu camí.

Rosa Mari

Jo vaig estar molt malament i amb ella era fàcil parlar del que sentia. Puc dir que em va treure del forat. Dono les gràcies a aquesta magnífica professional.

P.C.M.

Tant els tallers grupals com les sessions individuals m'han ajudat molt. M'han aportat creixement personal, millor coneixement de les emocions, com gestionar-les.

A les sessions individuals m'has ajudat a sentir-me bé amb mi mateixa, a valorar-me, respectar-me, a estimar-me per així poder estimar els altres. Per a mi ha estat molt positiu. M'has ajudat amb les pors, a poder desprendre'm d'elles.

M'has transmès seguretat per enfrontar-me als meus problemes.